ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Comunicate » FORUM PROFINN

Bucharest Daily News

Alpha Bank

Project Management Solutions

PMS

BRD - GSG

Constructii Marketing Proiectare

 

FORUM PROFINN


“ Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale” - forum organizat de Global Services Group in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, se desfasoara pe parcursul a trei sesiuni regionale.

 

Prima sesiune a Forumului Profinn a avut loc la Sinaia 5-6 Octombrie, cea de-a doua sesiune s-a desfasurat in perioada 19- 20 Octombrie,  fiecare sesiune bucurandu-se de  participarea a peste 120 de reprezentati ai Autoritatilor Publice Locale si invitati din cadrul Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Institutiilor Financiar – Bancare, Case de Avocatura si consultanti.

 

La eveniment au fost prezenti si experti internationali cu larga experienta in implementarea proiectelor din fonduri structurale:  Dna. Sheila Maxwell, Resident Twining Advisor Ministerul Integrarii Europene si Dl. Rolf Hunink, Resident Twining Advisor, Ministerul Administratiei si Internelor.

„Din 2007, Uniunea Europeană a celor 27 state membre prezintă perspective fără precedent în ceea ce priveşte competitivitatea şi coeziunea economică şi socială. De-a lungul vremii, experienţa extinderii Uniunii a demonstrat că diferenţele de dezvoltare economică, decalajelor  inter şi intra regionale, în special în Estul Europei, pot fi depăşite. În acelaşi timp, întreaga Uniune este confruntată cu provocări cauzate de necesitatea accelerării creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, drept consecinţă a mondializării, liberalizării comerţului, revoluţiei tehnologiei societăţii informaţioanle şi  dezvoltării economiei bazate pe cunoaştere. 

Va reuşi politica de coeziune să reducă disparităţile economice, sociale şi teritoriale existente în  România? Pentru a fi mai eficientă şi pentru a avea un impact mai mare la nivelul Statelor Membre,  noua politică de coeziune trebuie să  devină un vehicul pentru realizarea obiectivelor Uniunii prin intermediul programelor de dezvoltare naţionale şi regionale.

De aceea, municipalităţile din România, şi administraţia publică locală, în general, trebuie să ştie să gestioneze programele prioritare pentru administraţia pe care o reprezintă, astfel încât investiţiile propuse să aibă impact economic proporţional cu suma investită” declara Dl Cristian Anghel, Preşedintele  Federaţiei Autorităţilor Locale din România, Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Primarul Municipiului Baia Mare.

 

 

In perioada 9-10 Noiembrie 2006 se desfasoara, la Gura Humorului, a treia si ultima sesiune regionala a acestui Forum.

 

Forumul este organizat cu sprijinul Institutului National de Administratie in calitate de partener Institutional.

Parteneri Asociati: ALPHA BANK ROMANIA, Project Management Solution, PMS Consulting Group

Sponsor: BRD Groupe Societe Generale; Conmapro; Relians; Tuca, Zbarcea si Asociatii

Partener web: Net Clip

 

Parteneri Media: Mediafax, Romania Libera, Mix FM, Gandul, Bursa, Curierul National, Finanatare.ro, Comunicatedepresa.ro, Euractiv.ro, Bucharest Daily News, Monitorul de Prahova, Monitorul de Suceava, Monitorul de Cluj, Monitorul de Alba, Managementulproiectelor.ro, Plandeafacere.ro  Smart Financial.ro si SmartBank.ro.

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!