ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Europa Incotro? Dar Romania? (2007) » Concept

 

Concept


GLOBAL SERVICES GROUP SRL, prin departamentul PROFINN Evenimente Speciale, in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, va invita sa participati la Conferinta Nationala „Europa Incotro? Dar Romania? ”. Evenimentul va constitui prima dezbatere publica la un an de la aderarea oficiala a Romaniei la structurile UE ce va reuni reprezentanti ai ministerelor si institutiilor guvernamentale, ai autoritatilor publice locale, mass-media, investitori straini, reprezentanti din mediul financiar-bancar si organizatii non-guvernamentale.

 

Conferinta, ce va analiza si dezbate indeplinirea de catre Romania a angajamentelor asumate pentru anul 2007 si perspectiva pe termen scurt ca stat membru al UE se va desfasura in 6-7 decembrie 2007, la Poiana Brasov, Hotel Sportul.

 

Prima dezbatere publica la un an de la aderarea oficiala a Romaniei la structurile UE ce va reuni reprezentanti ai ministerelor si institutiilor guvernamentale, ai autoritatilor publice locale, mass-media, investitori straini, reprezentanti din mediul financiar-bancar si organizatii non-guvernamentale.

 

Mod de desfasurare:

Conferinta se va desfasura pe durata a doua zile, cu participarea extraordinara a echipelor instituţiilor administratiei centrale si locale implicate in derularea aranjamantelor institutionale inainte si dupa aderare, in managementul fondurilor structurale, in coordonarea politicilor publice dar si a expertilor din domeniul financiar si bancar.

 

Obiective:

Obiectivul de analiza si dezbatere este indeplinirea de catre Romania a angajamentelor asumate pentru anul 2007 si perspectiva pe termen scurt ca stat membru al UE.

 

Teme propuse spre dezbatere:

·          Angajamentele fata de UE si nivelul indicatorilor macro-economici pentru anul 2007

·          Scenarii si modelele de stabilitate pe termen scurt, exercitii de descentralizare fiscala si transparenta decizionala

·          Politicile sectoriale aplicate ale Uniunii Europene si angajamentele asumate de Romania pe termen mediu 2007-2013

·          Gradul de pregatire a autoritatilor romanesti pentru absorbtia fondurilor structurale in vederea pozitionarii concurentiale in cadrul pietelor europene

·          Instrumente pentru o guvernare mai buna: strategia de dezvoltare locala si regenerare urbana, asociatiile de dezvoltare intercomunitara, transferabilitatea bunelor practici europene

·          Licitatii, programe active si alte oportunitati pentru APL-uri

 

Invitati:

Vor fi prezenti la eveniment invitati din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  Agentiilor de Dezvoltare Regionala, Agentiile Regionale pentru Protectia Mediului, Institutiilor Financiar – Bancare, Experti, Consultanti si ONG.

 

Grup tinta/participanti:

Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Tehnici si Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in Urbanism si Mediu din Municipii, Orase si Comune, Consultanti.

 

Beneficii:

Participantii la Conferinta Nationala se vor informa si vor dobandi cunostintele necesare pentru:

·          Identificarea Romaniei pe harta pietelor europene dupa aderarea la UE

·          Creionarea politicii sectoriale a Romaniei pe termen scurt dupa aderare la UE

·          Utilizarea celor mai bune instrumente de management public

·          Masuri concrete de corectie bugetara, monetara si fiscala in cazul derapajelor macro-economice

 

Parteneri:

Partener Asociat: BRD Groupe Societe Generale; Partener Web: Net Clip; Consultant Media: Euractiv; Parteneri Media: Romania Libera, The Money Channel, Bursa, Ziare.ro.

 

Organizatori:

Global Services Group

Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR)

Asociatia Municipiilor din Romania (AMR)

Asociatia Comunelor din Romania (ACoR)

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!