ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Centru de presa » Arhiva comunicate de presa » Campanie de constientizare si informare PROFINN


 

Campanie de constientizare si informare PROFINN


Anul 2008 va fi de departe cel mai important pentru proiectele cu finantare europeana prin programele postaderare. Majoritatea programelor sectoriale au fost lansate in cursul anului 2007 sau sunt in perioada de consultare publica astfel incat, nevoia de constientizare si instruire a potentialilor beneficiari, privind intocmirea unor aplicatii de succes in anul 2008, este din ce in ce mai mare.
 
In acest sens, in anul 2007, echipa PROFINN a implementat proiectul pilot de informare si constientizare - cod FEPA0107, in care s-au planificat si organizat 14 ateliere de lucru; in cadrul acestora s-a reusit crearea unui nivel de informare foarte bun la nivelul intregii tari, la nivel regional dar si local, cu privire la fondurile structurale: au fost prezentate aspecte legale si institutionale, au fost dezbatute criteriile de eligibilitate pentru parteneriate, activitati si costuri, aranjamentele institutionale si/sau constrangerile legale.
 
In continuarea si completarea campaniei de constientizare si informare derulata in anul 2007, GLOBAL SERVICES GROUP, prin PROFINN Evenimente Speciale, organizeaza, pe parcursul anului 2008. seria celor 14+5 ateliere de lucru la nivel regionalin parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania.
 
Proiectul are acoperire nationala si asigura transferul real de cunostinte prin permanenta colaborare si coordonare cu echipele ministeriale implicate in managementul fondurilor structurale. Conceptual, atelierele de lucru sunt menite sa aduca fata in fata, intr-un dialog direct pe cei interesati in accesarea si absorbtia fondurilor structurale, iar acest lucru se poate realiza doar la nivel regional si local.
 
Participantii la atelierele de lucru vor fi factorii politici şi de decizie din cadrul administraţiei publice romanesti centrale si locale - Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Tehnici si Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in Urbanism si Mediu din Municipii, Orase si Comune, Consultanti, reprezentanti ai organziatiilor sectorului public si privat, ai agentiilor si institutiilor guvernamentale si neguvernamentale si reprezentantii mass media.
 
De asemenea, este de apreciat prezenta personalului direct implicat in pregatirea si implementarea proiectelor de investitii din cadrul organizatiilor amintite anterior, in vederea asigurarii transferului de cunostinte atat la nivel politic-decizional cat si catre nivelul tehnic si operational.
 
Pentru regiunea de dezvoltare 3 Sud Muntenia si 8 Bucuresti Ilfov, prima sesiune a atelierului de lucru regional va avea loc in 28-29 Februarie 2008 la Sinaia, Hotel Mara. Termenul limita de inregistrare este 22.02.2008.
 
Pentru regiunea de dezvoltare 2 Sud Est, prima sesiune a atelierului de lucru regional va avea loc in 6- 7 Martie 2008 la Galati, Hotel Galati. Termenul limita de inregistrare este 29.02.2008.
 
 
Parteneri Media:
 
Romania Libera, Euractiv, Curierul National, Bursa, Finantare.ro, News In, Ziare.ro, PRwave, ClubAfaceri.ro, Newschannel.ro, Comunicatemedia.ro, Smart Financial.ro, Ghiseul Bancar, Netclip
 
 
Contact:
 
Global Services Group
Departement Profinn Evenimente Speciale
Tel/fax: 021 348 35 40; 021 348 56 42
Mobil: 0722 547 801; 0723 96 14 96
Website: www.profinn.ro
 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!