|
 |
|
Va reuşi politica de coeziune să reducă disparităţile economice, sociale şi teritoriale existente īn Romānia? |
(25.10.2006) Din 2007, Uniunea Europeană a celor 27 state membre prezintă perspective fără precedent în ceea ce priveşte competitivitatea şi coeziunea economică şi socială. De-a lungul vremii, experienţa extinderii Uniunii a demonstrat că diferenţele de dezvoltare economică, decalajelor inter şi intra regionale, în special în Estul Europei, pot fi depăşite. În acelaşi timp, întreaga Uniune este confruntată cu provocări cauzate de necesitatea accelerării creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, drept consecinţă a mondializării, liberalizării comerţului, revoluţiei tehnologiei societăţii informaţioanle şi dezvoltării economiei bazate pe cunoaştere.
Va reuşi politica de coeziune să reducă disparităţile economice, sociale şi teritoriale existente în România? Pentru a fi mai eficientă şi pentru a avea un impact mai mare la nivelul Statelor Membre, noua politică de coeziune trebuie să devină un vehicul pentru realizarea obiectivelor Uniunii prin intermediul programelor de dezvoltare naţionale şi regionale.
De aceea, municipalităţile din România, şi administraţia publică locală, în general, trebuie să ştie să gestioneze programele prioritare pentru administraţia pe care o reprezintă, astfel încât investiţiile propuse să aibă impact economic proporţional cu suma investită” declara Dl Cristian Anghel, Preşedintele Federaţiei Autorităţilor Locale din România, Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Primarul Municipiului Baia Mare.
|