ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » România poate să devină ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din această zonă geografică


 

România poate să devină ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din această zonă geografică


(19.12.2014)

Masurile luate de fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), au vizat, in anul 2014, implementarea unui deziderat si anume ca Romania poate sa devina tara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din aceasta zona geografica a lumii. In acest an, pe parcursul mandatului sau, incheiat pe 16 decembrie 2014, ministrul delegat, Florin Jianu, a implementat 25 de masuri pentru sprijinirea IMM-urilor, a mediului de afaceri si a turismului.

Principalele instrumente elaborate pentru ca Romania sa poata concura cu tarile din jur, dar nu numai, au vizat in domeniul IMM-urilor Strategia Orizont 2020, legea pentru IMM-uri, dar si legea intreprinzatorului debutant.

‘Acestea, alaturi de alte initiative moderne (Legea Business Angel, crowdfuning, institutia mediatorului de credite), au reprezentat bazele mandatului meu. In ceea ce priveste turismul, doua masuri se detaseaza ca fiind ‘istorice’ pentru acest domeniu, si anume TVA de 9% pentru pachetele turistice si legea privind voucherele de vacanta’, a precizat fostul ministru, Florin Jianu.

Numarul de noi inmatriculari de operatori economici a ajuns la 101.677, in perioada 1 ianuarie — 5 decembrie 2014, conform datelor furnizate de Oficiul National pentru Registrul Comertului. Totodata, este de remarcat ca activitatile profesionale, stiintifice si tehnice se plaseaza pe locul doi privind obiectul de activitate, insemnand aproximativ 11% din numarul total, ceea ce denota ca antreprenorii romani se orienteaza din ce in ce mai mult spre inovare. Societatile intrate in insolventa in perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2014 au scazut cu 17,45% fata de perioada similara a anului 2013. In anul 2014, perioada 1 ianuarie — 24 octombrie 2014, au fost inregistrate 20.533 firme radiate cu motivele ‘inchiderea procedurii falimentului si radierea debitorului’ si ‘faliment’, iar in anul 2013 au fost 25.365 firme radiate cu motivul ‘inchiderea procedurii falimentului si radierea debitorului’.

Sursa: Financiarul.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!