ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Topul celor mai performante 50 de companii, dominat de jucători din retail, auto, construcţii şi IT


 

Topul celor mai performante 50 de companii, dominat de jucători din retail, auto, construcţii şi IT


(18.12.2014)

Cele mai performante 50 de companii din România au avut anul trecut o cifră de afaceri totală de aproape 4 miliarde de euro, cu 47% mai mult faţă de 2012, şi nicio companie inclusă în clasament nu are afaceri sub 25 de milioane de euro, potrivit Top 50 Best Performers, realizat de Coface.

"Companiile din clasament au reuşit să obţină în 2013 o cifră de afaceri totală de aproape patru miliarde de euro, cu mult mai mare în comparaţie cu ediţiile precedente (cu 47% faţă de 2012 şi respectiv cu 29% faţă de 2011), inversându-se astfel tendinţa de reducere a calibrului firmelor observată în clasamentul de anul trecut şi confirmându-se un interes crescut al firmelor de dimensiuni mai mari pentru eficientizarea activităţii şi asigurarea unui cât mai bun echilibru financiar în paralel cu eforturile de dezvoltare comercială", se arată într-un comunicat al Coface.

Comparativ cu studiile din anii anteriori, calibrul firmelor prezente în Top50 Best Performers 2013 a crescut semnificativ, astfel că, în actuala ediţie nu mai figurează nicio companie cu cifra de afaceri de sub 25 de milioane de euro.

Companiile mari, cu afaceri de 50-100 milioane de euro, şi-au consolidat poziţia mai ales prin prisma ponderii numerice (8 companii faţă de 5 în 2012), în timp ce firmele foarte mari (cu afaceri de peste 100 milioane de euro) generează în continuare cea mai mare parte din cifra de afaceri totală a celor 50 de firme din top, ponderea segmentului în funcţie de acest indicator crescând la 53%, faţă de 46% în 2012.

Dedeman, reţeaua românească de retail cu materiale de construcţii şi dedicate amenajărilor interioare, şi-a păstrat prima poziţie în Top 50 Best Performers, având cea mai mare cifră de afaceri dintre companiile româneşti care au îndeplinit criteriile de performanţă financiară.

Acesta este urmată de Holzindustrie Schweighofer, o companie austriacă, care activează în industria prelucrării lemnului, care îşi desfăşoara activitatea prin intermediul celor 4 locaţii de productie din România din Sebeş, Rădăuţi, Siret şi Comăneşti.

Locul trei îi revine companiei cu capital românesc Tinmar Ind, care are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. În ultimii 6 ani, Tinmar-Ind a tranzacţionat energie electrică şi către alte pieţe europene, precum Ungaria, Grecia, Serbia, Crotia, Bulgaria, Austria, Germania, Cehia şi Slovacia.

Studiul a inclus toate companiile româneşti cu capital privat care au depus la Ministerul Finanţelor situaţiile financiare anuale aferente activităţii din 2013. Nu au fost luate în calcul băncile şi societăţile de asigurări, datorită specificului diferit al activităţii acestora.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!