ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Descoperire de ţiţei īn judeţul Buzău; posibil cel mai mare zăcămānt din ultimii 30 de ani din Muntenia


 

Descoperire de ţiţei īn judeţul Buzău; posibil cel mai mare zăcămānt din ultimii 30 de ani din Muntenia


(17.12.2014)

OMV Petrom si Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit, īn sudul judetului Buzau, un nou zacamant de titei si gaze, existand premisele ca aceasta sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei. Potrivit Petrom, zacamantul a fost descoperit īn perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la circa 7 - 12 kilometri distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 bep/zi, precizeaza, miercuri, un comunicat al celui mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei. Investitiile de explorare care au condus la aceasta descoperire realizata de OMV Petrom si Hunt Oil se ridica la 5 milioane de euro.

Īn perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie al descoperirii si vor realiza campanii de achizitie de date seismice īn regiune pentru a continua pe linia acestui succes, afirma Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de īnalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile īnvecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.

Sursa: financiarul.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!