ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » MFE: Nu există riscul de neadoptare a Programelor Operaţionale de către Comisia Europeană


 

MFE: Nu există riscul de neadoptare a Programelor Operaţionale de către Comisia Europeană


(24.11.2014)

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) respinge integral afirmaţiile legate de existenţa oricărui risc de īntārziere de atragere a fondurilor alocate pentru perioada 2014 - 2020, precum şi a existenţei unui risc de neadoptare a Programelor Operaţionale de către Comisia Europeană.

MFE a transmis duminică un comunicat de presă, īn replică la poziţia Institutului pentru Politici Publice (IPP), care a solicitat Guvernului să urgenteze Programele Operaţionale (PO) pentru ca Romānia să beneficieze de fondurile europene 2014 -2020 cāt mai curānd, scrie Agerpres.

Ministerul Fondurilor Europene susţine că IPP continuă seria de 'dezinformări şi manipulări' pe tema atragerii fondurilor europene alocate Romāniei pentru perioada de programare 2014 - 2020 şi aminteşte că, īn ianuarie 2014, Institutul lansa acuzaţii cu privire la 'incapacitatea Romāniei de a pregăti un Acord de Parteneriat competent', afirmaţii contrazise prin faptul că CE a aprobat Acordul de Parteneriat īn luna august 2014, Romānia fiind cel de-al 11-lea stat din UE care a obţinut aprobarea pe acest document. Autorităţile romāne au trimis Comisiei Europene primele versiuni ale programelor īncă din lunile iulie/august, iar Comisa a transmis comentariile pe marginea acestora la finalul lunii octombrie, adaugă sursa citată.

Ministerul arată că, īn prezent, din cele aproximativ 370 de programe operaţionale prin care cele 28 de state membre UE vor atrage fondurile UE alocate pentru perioada de programare 2014 - 2020, Comisia a aprobat doar 34 de programe operaţionale.

Sursa: economica.net

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!