ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE a acceptat să plătească autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari


 

UE a acceptat să plătească autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari


(21.11.2014)

Comisia Europeană a decis să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România finanţate iniţial prin împrumuturi bancare, scutind astfel bugetul de stat de cheltuieli de 262 de milioane de euro.

Printr-o decizie semnată marţi de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu – una dintre primele decizii pe care le-a luat comisarul român – au fost alocaţi 262 de milioane de euro suplimentari pentru autostrada Arad – Timşoara şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa – ceea ce ridică ridică nivelul contribuţiei al UE la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la BEI şi BERD.

În exerciţiul financiar 2007 – 2013, România beneficiază de 4,4 miliarde de euro de la UE pentru infrastructură. Suma depăşeşte 6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014-2020. Până în prezent, pe fondurile alocate exerciţiului financiar 2007-2013, România a absorbit prin POS – Transpor­turi 1,6 miliarde de euro, adică 46% din suma totală alocată.

Sursa: zf.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!