ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Comisia Europeana: In raportul MCV se va da importanta etapei urmatoare alegerilor de duminica


 

Comisia Europeana: In raportul MCV se va da importanta etapei urmatoare alegerilor de duminica


(11.12.2012)

Raportul MCV va acorda importanta etapei urmatoare alegerilor legislative de duminica, iar momentul publicarii acestuia va fi decis de catre Comisia Europeana in functie de evolutiile post-alegeri, a declarat, luni, un purtator de cuvant al organismului de la Bruxelles, citat de Mediafax.

"Cum am spus in vara, Comisia Europeana va publica raportul analizand progresele facute de la raportul din iulie. In acest raport va fi acordata importanta etapei urmatoare alegerilor de duminica. Acesta va fi unul dintre elementele care va determina data publicarii raportului", a declarat Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz, purtator de cuvant al Comisiei, in briefingul de presa zilnic de la Bruxelles.

El a fost intrebat de jurnalisti daca evolutiile de dupa alegerile din Romania privind desemnarea primului-ministru al noului guvern vor fi reflectate in raportul MCV si daca acestea vor influenta momentul publicarii evaluarii de catre Comisie, avand in vedere posibilitatea prelungirii incertitudinii pe fondul neintelegerilor dintre presedintele Traian Basescu si premierul actual, Victor Ponta, lider al USL.

De asemenea, oficialul Comisiei Europene a fost intrebat daca mai este timp pentru publicarea raportului pana la sfarsitul anului, avand in vedere ca ultima sedinta a Colegiului Comisarilor, care aproba textul final al documentului, va avea loc saptamana viitoare, Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz insistand ca data publicarii raportului va fi stabilita si anuntata in functie de evolutiile din Romania.

Sursa: EurActiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!