ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Oprescu: Canalul Bucureşti-Dunăre poate face metropola să devină a cincea capitală dunăreană


 

Oprescu: Canalul Bucureşti-Dunăre poate face metropola să devină a cincea capitală dunăreană


(28.11.2012)

Primarul Sorin Oprescu susţine că realizarea canalului Dunăre-Bucureşti poate face ca oraşul să devină a cincea capitală dună­reană, în acest sens fiind purtate discuţii privind finanţarea investiţiei din fonduri europene cu Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru politica regională.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Primăriei Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu a avut, marţi seară, o întâlnire cu Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru politica regională, cu care a discutat despre strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi despre posibilităţile de finanţare din fonduri europene a canalului Bucureşti-Dunăre.

Sorin Oprescu a subliniat importanţa co­nectării Bucureştiului la reţeaua dunăreană, alături de celelalte oraşe riverane, demersurile actualei administraţii urmărind să asigure participarea în procesul decizional ce vizează Strategia Dunării. În acest sens, primarul general i-a prezentat oficialului european stadiul lucră­rilor proiectului canalului Bucureşti - Dunăre, lucrări oprite imediat dupa decembrie 1989, respectiv beneficiile acestui proiect pentru capitala României şi regiunea Dunării de Jos.

"Doresc să mă asigur că acest proiect, susţinut de o parte a societăţii româneşti şi contestat de o alta, este corect prezentat şi astfel înţeles prin prisma avantajelor pe care ar urma să le aducă, nu numai nouă, românilor, ci şi Europei şi mă refer aici la reducerea decalajelor dintre diversele sale regiuni. Canalul Bucu­reşti-Dunăre nu înseamnă doar o nouă rută de transport, ci şi o sursă de energie, o sursă de apă pentru dezvoltarea unui sistem performant de irigaţii, o investiţie în turism, dar şi în protecţia mediului", a spus primarul Oprescu, citat în comunicat.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!