ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » CEZ România: Parcul Eolian Fântânele-Cogealac a început perioada de testări


 

CEZ România: Parcul Eolian Fântânele-Cogealac a început perioada de testări


(23.11.2012)

Ultima dintre cele 240 de turbine eoliene din Parcurile Eoliene Fântânele-Cogealac din România a fost conectată joi la reţea, capacitatea totală instalată ajungând la 600 MW, se arată într-un comunicat al CEZ România, remis, joi, AGERPRES.

În aceste condiţii, potrivit companiei, cel mai mare parc eolian continental din Europa poate asigura energia electrică necesară pentru peste un milion de gospodării din România în fiecare an.

Parcul Eolian Fântânele-Cogealac este situat pe un lot de pământ unic într-una dintre cele două zone cu cel mai mare potenţial eolian din Europa, în regiunea română Dobrogea, la 17 km de Marea Neagră. Fiecare dintre turbinele eoliene este înaltă de 100 de metri şi are un diametru al rotorului de 99 de metri.
"Astăzi am intrat în faza de testări, în timpul căreia vom analiza cu atenţie toţi parametrii şi performanţele operaţiunilor cu turbine eoliene. Folosim o tehnologie de ultimă generaţie a turbinelor eoliene care asigură eficienţă şi siguranţă ridicate într-o gamă largă de condiţii meteo. Acest lucru măreşte semnificativ capacitatea de producţie a Parcului Eolian", a arătat Stephan Ritter, manager general pentru Surse regenerabile în cadrul General Electric, principalul furnizor al turbinelor.

La rândul său, managerul de proiect al parcului eolian, Ondřej Šafář, a arătat că CEZ a contribuit în mod semnificativ la generarea unei mai mari cantităţi de energie verde în România în condiţiile în care, la momentul intrării companiei CEZ în acest proiect, România avea abia 14 MW capacitate instalată în turbine eoliene, iar acum doar în Parcul Eolian Fântânele-Cogealac sunt 600 MW instalaţi. Anul trecut, CEZ a beneficiat de 40% cotă pe piaţa locală de certificate verzi datorită noului Parc Eolian.

Sursa: Agerpres

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!