ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Daniel Constantin: Creşterea cofinanţării proiectelor de la 15% la 25% ar afecta capacitatea de absorbţie a fondurilor europene


 

Daniel Constantin: Creşterea cofinanţării proiectelor de la 15% la 25% ar afecta capacitatea de absorbţie a fondurilor europene


(27.11.2012)

Majorarea nivelului de cofinanţare a proiectelor de dezvoltare rurală de la 15% la 25% ar afecta capacitatea României de a absorbi fondurile europene, din cauza dificultăţii de a asigura de la bugetul de stat sumele necesare, a afirmat luni, la Mărăcineni - Argeş, ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

"Până acum, cofinanţarea pe fondurile europene, pe fondurile de dezvoltare rurală, a fost de 15%. (...) Comisia Europeană vine acum cu o propunere de 25%. Eu vă spun că (...) bugetul de stat nu-şi va permite foarte uşor să cofinanţeze, să facă un efort atât de mare încât să atragem fonduri europene. Cu alte cuvinte, de negocierea care se face în acest moment depinde capacitatea de absorbţie pe care o va avea România în perioada 2014 - 2020", a declarat Daniel Constantin.

În opinia sa, pentru România este important ca Uniunea Europeană să aloce un buget cât mai mare agriculturii, pentru a se putea recupera decalajele pe care fermierii români le au faţă de fermierii din alte state, mai ales că posibilităţile bugetului de stat de a subvenţiona acest domeniu sunt limitate.

Daniel Constantin s-a întâlnit luni cu fermierii din judeţul Argeş la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură de la Mărăcineni.

Sursa: Agerpres

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!