ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Avertismentul lui Barroso: Dacă nu se iau măsuri urgente, absorbţia fondurilor UE va fi serios compromisă


 

Avertismentul lui Barroso: Dacă nu se iau măsuri urgente, absorbţia fondurilor UE va fi serios compromisă


(18.10.2012)

Cei mai importanţi lideri ai Uniunii Europene, în frunte cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene Manuel Durão Barroso s-au aflat ieri, pentru câteva ore, la Bucureşti.
 
O reuniune precum congresul Parti­dului Popular European, cea mai puternică forţă politică paneuropeană, nu poate fi trecută cu vederea nici de către adversarii dreptei europene. Chiar şi pentru faptul că, acum, guvernele de dreapta sunt majoritare pe continent.
 
Angela Merkel şi Manuel Barroso sunt lideri de dreapta. Este posibil ca, în câţiva ani, să iasă din scenă. Dar acum domină Europa. Prezenţa lor la Bucureşti, la congresul Partidului Popular European este, din acest punct de vedere, semni­ficativă.
 
Cancelarul Angela Merkel s-a întâlnit aseară cu preşedintele Traian Băsescu, în vreme ce şeful Comisiei, Manuel Durão Barroso, a avut, între altele, o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.
 
Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy nu a mai ajuns, deşi prezenţa sa fusese confirmată în dimineaţa zilei de ieri. Explicaţia este următoarea: astăzi începe un summit foarte important al Uniunii Europene, în cadrul căruia vor fi examinate liniile generale ale bugetului Uniunii pentru exerciţiul financiar 2014-2020, iar Rompuy trebuie să pregătească acest summit. România este extrem de interesată de acest aspect pentru că, dincolo de clivajul stânga-dreapta, fondurile alocate României rămân fonduri alocate României, nu unui partid anume.
 
De altminteri, după întâlnirea cu Ponta, şeful Comisiei a fost clar, cel puţin aşa reiese dintr-un comunicat al executivului euro­pean remis presei care nu a avut acces la întâlnirea Ponta-Barroso: "I-am cerut primului-ministru (Victor Ponta - n. n.) să ia măsuri imediate pentru a rezolva problemele care au dus la întreruperea plăţilor pentru anumite programe europene. Dacă nu se iau măsuri urgente, absorbţia fondurilor europene va fi serios compromisă. Ca principal motor al creşterii, este esenţial să existe un impuls major - indiferent de viitoarele alegeri - pentru a implementa măsurile critice destinate îmbunătăţirii capacităţii de absorbţie."

Sursa: Ziarul Financiar

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!