ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Daniel Constantin: Nevoia de specialişti Ón domeniul agricol este tot mai mare


 

Daniel Constantin: Nevoia de specialişti Ón domeniul agricol este tot mai mare


(04.10.2012)

Nevoia de specialişti în domeniul agricol este tot mai mare, atât în domeniul public cât şi în cel privat, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă organizată de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), cu ocazia aniversării a 160 de ani de învăţământ agronomic românesc.

"Nevoia de specialişti în domeniul agricol este tot mai mare, atât în domeniul public cât şi în cel privat. Numai în 2012 au fost create peste 4.000 de locuri de muncă prin fondurile europene care sunt la dispoziţia României pe zona de dezvoltare rurală. Avem nevoie de capacitatea foarte multor absolvenţi să gestionăm şi să absorbim banii europeni", a precizat Daniel Constantin.
 
Acesta a arătat că Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este la ora actuală cel mai accesat program, iar tinerii sunt tot mai interesaţi de a se instala în mediul rural.
 
"Astăzi, PNDR este cel mai accesat program, peste 50% din fondurile aflate la dispoziţia României sunt în conturile fermierilor şi a celor interesaţi. De asemenea, este important de spus că 13.000 de tineri fermieri se vor instala printr-o măsură specială din PNDR 2007-2013 în mediul rural şi vor beneficia de fonduri pentru a-şi începe o activitate în mediul rural", a adăugat şeful MADR.
 
Potrivit datelor MADR, în 2012 au fost create peste 10.500 de locuri de muncă în mediul agricol şi non agricol din care 4.000 numai prin fonduri europene, estimările arătând aproximativ 15.000 de locuri de muncă create în acest domeniu.
 
Sursa: Agerpres

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!