ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Verbund: Romānia nu oferă cele mai bune condiţii pentru proiecte de energie regenerabilă


 

Verbund: Romānia nu oferă cele mai bune condiţii pentru proiecte de energie regenerabilă


(02.10.2012)

România nu oferă, în prezent, cele mai bune condiţii pentru derularea investiţiilor în energie regenerabilă, din cauza întârzierilor companiilor de stat în construcţia unor unităţi de producţie a energiei şi a instabilităţii politice, a declarat directorul general al Verbund România, Ovidiu Pop.

"Din păcate, în acest moment nu este un mediu prielnic de a discuta posibilităţi de investiţii. Trebuie să existe o continuitate, profesionalism în acest domeniu. Trebuie să avem şi partea de (energie - n.r.) clasică, unităţi de pompaj, termocentrale cu pornire rapidă, astfel încât siguranţa sistemului să nu fie pusă niciodată în pericol", a afirmat Pop prezent la un seminar pe tema energiilor regenerabile.

Pop a amintit de proiectul hidrocentralei Tarniţa, care ar urma să fie construită de compania de stat Hidroelectrica. Hidrocentrala Tarniţa ar avea rolul de a contribui la echilibrarea sistemului energetic naţional, după ce vor fi construite mai multe parcuri eoliene.

Hidroelectrica încearcă de mai mulţi ani să atragă parteneri pentru realizarea Tarniţa, investiţie evaluată la 1,1 miliarde euro, dar încă nu a găsit vreunul. Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la finele lunii iunie.

Parcurile eoliene au nevoie de unităţi de producţie a energiei pentru reglare, având în vedere că energia pe care o produc este fluctuantă şi poate produce dezechilibre în sistem.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!