ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a alocat 20 milioane lei pentru proiectele deja depuse Ón programul Casa Verde


 

Guvernul a alocat 20 milioane lei pentru proiectele deja depuse Ón programul Casa Verde


(27.09.2012)

Guvernul a alocat suma de 20 de milioane de lei până la sfârşitul anului pentru finanţarea proiectelor deja depuse pentru programul Casa Verde, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

Referindu-se la proiectele derulate de Ministerul Mediului în domeniul energiei regenerabile, oficialul a menţionat pe cel care sprijină instalarea sistemelor de termoficare care utilizează surse de energie regenerabilă, unde există 38 de proiecte depuse în valoare de 40 de milioane de lei şi cel care vizează creşterea producţiei de energie regenerabilă. În acest caz, au fost depuse 68 de proiecte, în valoare de 1,2 miliarde de lei.

Scopul programului Casa Verde este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, prin instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!