ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Eduard Hellvig: Turismul balnear este o nişă pe care Romānia nu trebuie să o rateze


 

Eduard Hellvig: Turismul balnear este o nişă pe care Romānia nu trebuie să o rateze


(24.09.2012)

Turismul balnear este o nişă pe care România nu trebuie să o rateze şi una dintre priorităţile strategice pentru 2013 va consta în investiţii în infrastructura specifică, pentru a ajuta dezvoltarea acestui domeniu, a declarat, luni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, la deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.
 
"Din punctul meu de vedere, turismul balnear, turismul medical este o nişă pe care România nu trebuie să o rateze. Este adevărat, la nivel de infrastructură lucrurile nu stau aşa cum ne-am dori, din aceste considerente am spus că una dintre priorităţile strategice pe care trebuie să le avem în următoarea perioadă este să corelăm ceea ce există ca potenţial natural în România cu investiţiile în infrastructura specifică. Ca atare, una dintre priorităţile strategice pentru 2013 va fi şi investiţii în ceea ce înseamnă infrastructură, pentru a ajuta dezvoltarea domeniului turismului medical şi a turismului balnear", a precizat ministrul.
 
Potrivit datelor statistice, a subliniat acesta, România are un potenţial enorm în zona de turism balnear, iar pe acest considerent nu este suficientă o abordare strict sistemică, din perspectiva ministerului, ci este necesară o colaborare instituţională cu patronatele şi industria de profil.

Sursa: Agepres

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!