ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » România ar putea primi 40 - 47 miliarde de euro din bugetul UE, în perioada 2014 – 2020


 

România ar putea primi 40 - 47 miliarde de euro din bugetul UE, în perioada 2014 – 2020


(03.09.2012)

România ar putea beneficia de o alocare bugetară de la Uniunea Europeană de 40 - 47 miliarde euro în perioada 2014 - 2020, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Răzvan Cotovelea, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene pentru Coordonarea instrumentelor structurale.

„Sperăm la o alocare peste 40 miliarde euro, până la 47 miliarde euro, pentru perioada următoare. La sfârşitul lunii noiembrie vom avea un Consiliu European pentru a discuta şi negocia într-o variantă finală bugetul UE pentru 2014 - 2020, implicit fondurile nerambursabile pe care România le va primi pe Politica Agricolă Comună, dar şi pe instrumentele structurale”, a spus oficialul MAEur.

El a adăugat că în situaţia în care nu există un acord unanim în cadrul Consiliului din noiembrie este posibil ca discuţiile pe buget să continue şi în timpul preşedinţiei Irlandeze a UE, în primul semestru din 2013.
 
Cotovelea a arătat că România are în presuspendare Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), în suspendare Axa de Infrastructură Rutieră a POS Transporturi, cea mai consistentă financiar, precum şi POS pentru creşterea competitivităţii economice şi aşteaptă decizia Comisiei Europene în privinţa suspendării POS Mediu, pentru conflicte de interese POS - Licitaţie, iar această situaţie pune o presiune foarte mare pe bugetul României, pentru că plăţile către beneficiar vor continua.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!