ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Este oficial: Comisia Europeană a ÎNGHEȚAT finanțarea României


 

Este oficial: Comisia Europeană a ÎNGHEȚAT finanțarea României


(17.09.2012)

Finanțarea României prin fonduri structurale de la UE se află în impas, plățile în cadrul a șase programe sectorale fiind blocate de la începutul lunii august, arată datele oficiale de pe site-ul Autorității pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

Potrivit datelor oficiale, publicate pe site-ul Autorității pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), în luna august nu s-au făcut nici un fel de plăți de la Uniunea Europeană pentru șase programe operaționale, din șapte: mediu, transport, dezvoltare regională, creșterea competititivității economice, dezvoltarea resurselor umane și asistență tehnică. Singurul program unde s-a înregistrat un progres în derularea plăților este cel destinat dezvoltării capacității administrative. Datele ACIS arată că încă din iulie nu s-au mai făcut plăți pentru programele de creștere a competitivității și resurse umane. În iunie, situația a fost și mai proastă: s-au încasat bani doar pe proiectele de la mediu și dezvoltare regională.

Alocările UE, pentru perioada 2007-2013, pentru cele șase programe blocate sunt de circa 19 miliarde de euro. Până acum, UE a decontat puțin peste 1,8 miliarde de euro.

Ultima actualizare a plăților de la UE, de pe site-ul ministerului Afacerilor Europene, arată că între 31 august și 7 septembrie, UE nu a decontat nici un euro către România, pentru programele operaționale, plățile „intermediare” reprezentând 9,69% din suma totală alocată.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!