ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Angajatorii care dau de lucru studenţilor şi elevilor īn vacanţe pot cāştiga 250 de lei lunar


 

Angajatorii care dau de lucru studenţilor şi elevilor īn vacanţe pot cāştiga 250 de lei lunar


(14.05.2012)

Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă, pe perioada vacanţei, anunţă ANOFM.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Vor beneficia de stimulentul financiar numai angajatorii care încadreazã în muncã elevi şi studenţi în baza: unui contract individual de muncã pe duratã determinatã, egalã sau mai micã decât durata vacanţei, cu jumătate de normă sau a unui contract de muncã temporarã, numai dacã durata misiunii de muncã temporarã este egalã sau mai micã decât durata vacanţei.
 
În cazul tinerilor în vârstã de pânã la 18 ani, contractul individual de muncã încheiat cu durata timpului de muncã de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe sãptãmânã se considerã încheiat cu normã întreagã.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!