ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Sprijin financiar de 250 euro/ha pentru cultivatorii de orez


 

Sprijin financiar de 250 euro/ha pentru cultivatorii de orez


(09.05.2012)

Cultivatorii de orez vor primi sprijin de 250 euro/hectar, cu condiția să dețină măcar un hectar de teren împărțit în cel mult trei parcele de câte 0,3 hectare. Ajutorul va fi de trei milioane euro, fiind acordat pentru o suprafaţă de aproximativ 12.000 ha şi se va da o dată pe an.

Astfel, Ministerul Agriculturii va implementa, începând cu anul 2012, o schemă de ajutor specific, care are ca obiective prevenirea tendinţei de reducere a suprafeţelor cultivate cu orez şi asigurarea unei producţii care să acopere o parte din necesarul de consum intern. Schema de ajutor specific are în vedere prevenirea deprecierii nivelului de trai în zonele defavorizate şi evitarea abandonului aşezărilor rurale din aceste zone.

Pentru a fi eligibile în cadrul acestei scheme de ajutor specific, exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate din România. Sprijinul specific se acordă tuturor exploataţiilor de orez eligibile, sub formă de plată anuală suplimentară, cu condiţia ca mărimea acestora să fie de minimum un ha, cu parcele de minimum 0,3 ha (să corespundă criteriilor de eligibilitate pentru acordarea sprijinului pe suprafaţă - SAPS).

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!