ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Topul celor mai mari companii din Romānia


 

Topul celor mai mari companii din Romānia


(31.05.2012)

Petrom a rămas în 2011 cea mai mare companie din România cu afaceri de aproape 4 mld. euro, însă în următorii ani se anunţă o luptă strânsă la vârf, în condiţiile în care compania de pe locul doi, producătorul Dacia, câştigă teren.

Ziarul Financiar a realizat pentru al şaptelea an consecutiv topul celor mai mari companii din România, pe baza datelor comunicate de firme sau a estimărilor proprii, care arată că primele zece firme în funcţie de cifra de afaceri au avut un rulaj de peste 19 mld. euro în 2011, adică 14% din PIB-ul României.
 
Într-o economie care în 2011 s-a aflat sub semnul incertitudinii, giganţii locali au continuat să câştige teren, afacerile lor având o creş­tere de aproximativ 20%.
 
Top 10 cele mai mari companii din România a suferit puţine modificări, dar se remarcă avansul rapid al producătorului Dacia pe seama exporturilor. Totodată, topul notează prezenţa pentru ultima oară a Nokia, finlandezii închizându-şi la finele anului 2011 capacităţile de producţie locale de la Jucu (Cluj), după ce făcuseră 1,6 mld. euro în 2010.
 
În viitor, locul lăsat liber de Nokia ar putea să fie umplut fie de o companie din retail, energie sau telefonie mobilă, acestea fiind cele care îşi dispută în mod tradiţional supremaţia în economia românească.

Sursa: zf.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!