ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Cum pot IMM-urile să și finanţeze eficient afacerile


 

Cum pot IMM-urile să și finanţeze eficient afacerile


(21.05.2012)

Antreprenori români, foști miniștri, reprezentanți ai autorităților și firmelor de consultanță s-au reunit în cadrul conferinței cu tema „Întreprinderile mici și mijlocii, motorul unei economii stabile“, organizată săptămâna trecută de revista Capital. Luate separat, fiecare dintre temele punctate pe parcursul celor câteva ore de dezbateri s-au prezentat ca fiind soluții viabile pentru problemele IMM-urilor.

Așadar, „în acest moment, este imperativă diversificarea surselor de finanțare ale IMM-urilor, iar programele cu finanțare bugetară reprezintă o alternativă“, a subliniat Andreea Paul Vass, ambasadorul IMM-urilor românești la Bruxelles. Mai mult, aceste fonduri sunt mai ușor de accesat decât cele europene, existând o perioadă de doar șase luni între momentul înscrierii și decontul facturilor, în cazul în care proiectul a fost selectat, a punctat și Adrian Panait, șef serviciu în cadrul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM (AIPPIMM).

Punctual, referindu-se la proiectele cu finanțare europeană, Ionel Blănculescu, secretarul Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri,  a spus că 40% din proiectele depuse sunt „un balast“ care împiedică desfășurarea activității pentru proiectele viabile. „În domeniul absorbției fondurilor europene am constatat că la 19,2 miliarde de euro fonduri structurale, România are proiecte de un miliard de euro“, a arătat Blănculescu. El este de părere că mediul de afaceri românesc are nevoie de un model de creștere economică și de stabilitate fiscală: „o piedică în dezvoltarea întregii economii este evaziunea fiscală, pe care o estimez la peste zece miliarde de euro anual“. Referindu-se la acest subiect, fostul ministru al finanțelor, Sebastian Vlădescu, a spus că evaziunea din România este încurajată chiar de sistemul administrativ. „De câte ori statul a vrut să facă ceva, a făcut. De câte ori nu se face, înseamnă că statul nu vrea. Lucrurile sunt foarte simple“, a declarat Vlădescu.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!