ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Infrastructura rutieră rurală distrusă de inundațiile din 2010, refăcută cu 155 milioane euro de la UE


 

Infrastructura rutieră rurală distrusă de inundațiile din 2010, refăcută cu 155 milioane euro de la UE


(24.05.2012)

Infrastructura rutieră rurală afectată de inundaţiile care au avut loc în anul 2010 va fi refăcută cu 155 milioane euro din fonduri europene, a anunţat Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

APDRP va acorda finanţare nerambursabilă pentru 144 de proiecte de ”investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010”, valoarea nerambursabilă a acestor proiecte selectate se ridică la 155,15 milioane euro.

În perioada sesiunii pentru depunerea proiectelor aferente acestei submăsuri (1 - 29 iulie 2011), reprezentanţii comunelor sau ai Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară au depus la sediile APDRP din fiecare judeţ al ţării 186 proiecte. Dintre acestea, au fost selectate 144 proiecte, restul proiectelor fie nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate (22 proiecte), fie au trecut în lista celor nefinanţate în urma departajării conform punctajului acordat criteriilor de selecţie (20 proiecte).
 
Cel mai important criteriu de eligibilitate era acela conform căruia comuna care dorea realizarea unui astfel de proiect cu finanţare nerambursabilă să facă parte din lista localităţilor cu infrastructura tehnico-edilitară afectată de inundaţiile din anul 2010.
 
Beneficiarii selectaţi pentru finanţare sunt notificaţi în scris, prin poştă sau fax, în aproximativ trei zile de la publicarea raportului de selecţie pe pagina de internet a Agenţiei, www.apdrp.ro, în vederea semnării contractului la sediile Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) aferente judeţelor în care este realizată investiţia.
Potrivit APDRP, în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea notificării, Beneficiarul se prezintă la sediul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru a semna contractul de finanţare.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!