ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » FMI a imbunatatit usor estimarea de crestere a economiei mondiale


 

FMI a imbunatatit usor estimarea de crestere a economiei mondiale


(18.04.2012)

Fondul Monetar International (FMI) a imbunatatit usor estimarea de crestere a economiei mondiale in acest an, de la 3,3% prognoza din ianuarie, la 3,5%, si anticipeaza o contractie mai redusa, de 0,3%, fata de 0,5% anterior, pentru zona euro.

Pentru anul urmator, Fondul se asteapta la un avans al economiei mondiale de 4,1%, usor mai mare comparativ cu nivelul de 3,9% cat anticipa la inceputul anului.

FMI a mentinut, in raportul World Economic Outlook 2012, estimarile de crestere economica pentru Romania, la 1,5% pentru acest an si la 3% pentru anul urmator, similare cu cele din cel mai recent raport de evaluare a acordului preventiv.

La nivelul zonei euro, contractia va fi mai puternica in prima jumatate a anului, de circa 0,5%, urmata in al doilea semestru de inceputul unei recuperari. Recesiunea va fi usoara si de scurta durata in multe economii avansate ale regiunii, cu exceptia unor tari precum Grecia sau Portugalia, care implementeaza programe comune cu UE si FMI. Economia Greciei se va contracta in acest an cu 4,7%, iar cea a Portugaliei cu 3,3%.

Economia Germaniei, cea mai mare din zona euro, va creste in 2012 cu 0,6%, iar  Frantei, a doua, cu 0,5%. In ianuarie, FMI estima un vans de numai 0,3% pentru Germania si 0,2% pentru Franta.

Urmatoarele doua state din zona euro in functie de PIB vor inregistra contractii. Astfel, economia Italiei va avea o scadere de 1,9%, iar Spania de 1,8%. Prognozele anterioare indicau scaderi economice de 2,2% pentru Italia si 1,7% pentru Spania.
 
Estimarea pentru Europa Centrala si de Est indica un avans economic de 1,9% in acest an.

Economia Uniunii Europene va stagna in acest an, estimeaza FMI, Statele Unite vor avea o crestere de 2,1%, iar Japonia de 2%. Dintre marile economii emergente, China va inregistra o crestere de 8,2%, India de 6,9%, Rusia de 4%, iar Brazilia de 3%.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!