ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Euro a coborat sub 1,3 dolari pentru prima oara in ultimele doua luni, din cauza problemelor Spaniei


 

Euro a coborat sub 1,3 dolari pentru prima oara in ultimele doua luni, din cauza problemelor Spaniei


(17.04.2012)

Euro a coborat luni sub nivelul de 1,3 dolari pe unitate pentru prima oara in ultimele doua luni, iar fata de lira sterlina a atins minimul ultimelor 19 luni, din cauza problemelor financiare ale Spaniei, care alimenteaza temerile legate de fragilitatea economiei zonei euro.

Moneda unica europeana s-a depreciat fata de 13 din 16 monede importante ale lumii, dupa ce Jaime Garcia-Legaz, secretar de stat in Ministerul spaniol al Economiei, a declarat vineri, intr-un interviu, ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar trebui sa intervina si sa cumpere obligatiuni suverane.

"Euro este sub o anumita presiune din cauza problemelor din tarile periferice alei zonei euro, mai ales ca Spania a emis obligatiuni saptamana trecuta", a declarat Jeremy Streatch, director la Canadian Imperial Bank of Commerce in Londra.

Premierul spaniol Mariano Rajoy are dificultati in convingerea investitorilor ca poate aduce sub control finantele tarii, dupa ce luna trecuta a anuntat ca Spania nu poate respecta tinta deficitului bugetar de 4,4% din PIB convenita pentru acest an cu Comisia Europeana. Noul obiectiv stabilit cu autoritatile europene este un deficit bugetar de 5,3% din PIB.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!