ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a intocmit o lista cu 150 de proiecte prioritare finantate din fonduri europene


 

Guvernul a intocmit o lista cu 150 de proiecte prioritare finantate din fonduri europene


(13.04.2012)

Guvernul a aprobat miercuri o lista extinsa de 150 de proiecte prioritare si strategice, in valoare totala de aproximativ 14 miliarde de euro, care sunt sau vor fi finantate din fonduri structurale si de coeziune pentru perioada de programare 2007-2013. Precedenta lista, aprobata de executiv la 2 noiembrie 2011, continea date referitoare la 100 de proiecte. Lista va fi publicata pe 12 aprilie pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene.

Noua lista cuprinde:
• 97 de proiecte din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, in valoare totala de aproape 7 miliarde de euro,
• 37 de proiecte in cadrul Programului Operational Sectorial Transport, in valoare totala de aproximativ 5,7 miliarde euro,
• 5 proiecte in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, in valoare totala de aproximativ 0,35 miliarde de euro,
• 11 proiecte in cadrul Programului Operational Regional, in valoare totala de cca. 1 miliard de euro.

Extinderea listei s-a efectuat pornind de la propunerile avansate de autoritatile de management, care au avut in vedere si corelarea cu proiectele propuse in contextul discutiilor privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Astfel, dintre cele 150 proiecte prioritare, 82 prezinta relevanta pentru implementarea SUERD proiecte (81 in domeniul mediului si 1 proiect in domeniul transporturilor).

Lista va fi publicata pe 12 aprilie pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene si va fi reactualizata cu o frecventa bilunara, pe baza informatiilor furnizate de autoritatile de management in legatura cu progresele in implementarea/ pregatirea acestor proiecte.

Sursa: HotNews

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!