ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a extins lista proiectelor UE prioritare la 150 de lucrari si a urcat finantarea la 14 miliarde euro


 

Guvernul a extins lista proiectelor UE prioritare la 150 de lucrari si a urcat finantarea la 14 miliarde euro


(11.04.2012)

Guvernul a extins lista proiectelor finantate de catre Uniunea Europeana si considerate prioritare de catre partea romana, de la 100 la 150 lucrari, valoarea totala a finantarii crescand de la aproximativ 8 miliarde euro la 14 miliarde euro, decizie aprobata in sedinta de miercuri a Executivului.

Lista a fost modificata prin eliminarea a 13 proiecte considerate nerelevante din punct de vedere al cresterii gradului de absorbtie a fondurilor UE si adaugarea altor 63 de proiecte din domeniul transporturilor (in principal legate de coridorul IV paneuropean), energiei, mediului, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Printre proiectele adaugate se afla si unele lucrari finantate prin Programul Operational Regional (POR).
Lista proiectelor a fost stabilita de Guvern la sfarsitul anului trecut, majoritatea dintre acestea fiind atunci la un stadiu de executie cu putin peste 0%. Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate in intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat sa ridice gradul de executie aproape de 50%, daca termenul de finalizare nu expira chiar in acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate in perioada 2012-2015.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!