ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Prima crestere economica consistenta in Romania. Pe tot anul se duce spre 2%


 

Prima crestere economica consistenta in Romania. Pe tot anul se duce spre 2%


(01.11.2011)

Cresterea economica peste asteptari din al treilea trimestru, estimata la 3% de presedintele Traian Basescu, impinge prognozele analistilor pentru intregul an spre 2%, fata de 1,5% estimarea oficiala, dupa doi ani in care economia s-a luptat sa iasa din recesiune.

Aceasta cifra de 3% este cel mai bun rezultat macroeconomic pe care il raporteaza Romania din 2008 incoace si ar readuce interesul investitorilor.

Datele oficiale vor fi anuntate de Statistica pe 15 noiembrie. In ciuda faptului ca T3 a fost bun, iar populatia a capatat ceva incredere in evolutia vi­itoare a economiei, criza financiara care a izbucnit in septembrie si octombrie in Europa i-a determinat pe multi sa faca un pas inapoi in ceea ce priveste consumul, asteptand sa vada ce se mai intampla in jur. De aceea analistii sunt destul de rezervati pentru T4, unde ritmul anual de crestere se va reduce.

Pana cand consumul va prinde putere, exporturile si agricultura au dus greul revenirii economiei dupa caderea dramatica (-7,1%) din 2009 si minusul din 2010, de 1,3%.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!