ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Deloitte: Inchiderea fabricii Nokia ar putea duce la scaderea PIB cu 0,1%-0,2%. Bugetul ar putea fi echilibrat prin proiecte noi de constructii, infrastructura si dezvoltarea agriculturii


 

Deloitte: Inchiderea fabricii Nokia ar putea duce la scaderea PIB cu 0,1%-0,2%. Bugetul ar putea fi echilibrat prin proiecte noi de constructii, infrastructura si dezvoltarea agriculturii


(26.10.2011)

Inchiderea fabricii Nokia din Cluj s-ar putea traduce intr-o scadere de 0,1%-0,2% a PIB, insa acesta ar putea fi echilibrat rapid prin proiecte noi de constructii, lucrari de infrastructura si dezvoltarea agriculturii, sustinute de accelerarea absorbtiei fondurilor europene, se arata intr-un raport al Deloitte. Reprezentantii Deloitte spun ca decizia de luna trecuta a Nokia este cea mai recenta dovada ca Romania isi pierde treptat avantajul de piata low-cost in favoarea tarilor mai putin dezvoltate din America de Sud, Africa si Asia.

Raportul companiei arata ca increderea sefilor de companii din Romania in stabilizarea economiei este in crestere. Astfel, 55% dintre executivi se asteapta ca perspectivele economice sa se mentina in urmatoarele sase luni, fata de 48% in sondajul din iunie, in vreme ce 7% se asteapta la o imbunatatire semnificativa (fata de 0 in iunie).

Directorii executivi sunt tot mai increzatori in economie si in special in consum, 59% dintre ei asteptand o imbunatatire a vanzarilor in urmatoarele 12 luni. In acelasi timp, procentul executivilor care se pregatesc pentru scaderea vanzarilor s-a redus de la 16% in iunie la 3% in prezent.

De asemenea, s-a observat si o crestere a managerilor care estimeaza ca firma pe care o conduc isi va mentine numarul de angajati in urmatoarele 12 luni (72% fata de 58% in iunie). Un procent redus, de doar 3%, se asteapta la cresterea semnificativa a personalului, iar un procent similar se pregatesc pentru o reducere semnificativa a fortei de munca.

Sursa: HotNews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!