ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » BERD: Reducerea prognozei de creştere economică pentru 2012 nu este specifică doar Romāniei


 

BERD: Reducerea prognozei de creştere economică pentru 2012 nu este specifică doar Romāniei


(19.10.2011)

Reducerea prognozei de creştere economică pentru 2012 nu este specifică doar României, ci tuturor statelor europene, şi are la bază situaţia din zona euro, unde merge cea mai mare parte din exporturi, inclusiv din România, a declarat Claudia Pendred, directorul pentru România al instituţiei.

"Reducerea PIB pentru 2012 nu este specifică doar României. Este o problemă a Europei. Foarte mulţi analişti ai FMI au redus previziunile PIB şi pentru România, dar şi pentru alte state din Europa, din cauza evoluţiei exporturilor care se vor reduce pe fondul problemelor din zona euro. România exportă cel mai mult în UE, iar încrederea consumatorilor din zona euro este în scădere, de aceea exporturile se vor diminua în perioada următoare", a spus oficialul BERD, miercuri, la lansarea de către Consiliul Investitorilor Străini a Cărţii Albe 2011.

Ea a menţionat însă că nimeni nu ştie ce se va întampla anul viitor.

"Unii spun că România va avea în 2012 creştere de 1%, alţii spun sub 1%, FMI în jur de 2%, iar BERD 1,1%. Este un grad de nesiguranţă cu privire le evoluţia PIB", a adăugat Pendred.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!