ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lucian Croitoru: Romania risca o crestere economica


 

Lucian Croitoru: Romania risca o crestere economica


(11.10.2011)

Romania risca o crestere economica "taratoare", de 1-3% pe an, pentru mult timp, in conditiile in care evolutia depinde foarte mult de exterior, iar statul nu mai beneficiaza de intrarile de capital din trecut, considera Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, citat de Mediafax.

"Riscul pe care il avem noi este sa ne taram cu o crestere economica relativ mica pentru mult timp. In Romania cresterea economica depinde foarte mult de exterior. In momentul in care este o problema de finantare in exterior si nu avem intrari de capitaluri la niveluri care sa duca cresterea la 3-4%, care e potentialul nostru acum, vom sta sub. Vom creste, dar mai incet", a spus Croitoru.

Intrebat ce intelege prin crestere economica "taratoare", oficialul BNR a explicat ca vorbeste de un avans al PIB de 1-3% pe an.

"Pana nu se rezolva problemele din Europa, va fi neincredere. Daca depindem de cresterea din exterior si acolo nu e bine, nici aici nu va fi bine", a mai spus Croitoru.

Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR considera ca pe termen lung riscurile externe pot fi diminuate prin cresterea contributiei utilizarii capitalurilor proprii la formarea PIB, prin reformele structurale si mentinerea unor politici macroeconomice bune.

Sursa: HotNews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!