ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18% in primele opt luni


 

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18% in primele opt luni


(06.10.2011)

Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele opt luni ale anului cu 18%, in vreme ce in august afacerile au scazut cu 3,6% fata de luna anterioara, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Comenzile noi din industrie au crescut cu 17,6% in perioada ianuarie-august, insa s-au redus cu 0,6% in luna august.

In primele opt luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,0% fata de perioada similara din 2010, datorita avansului din industria prelucratoare (+18,4%) si industria extractiva (+7,4%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+27,1%), industria bunurilor intermediare (+25,4%), industria bunurilor de capital (+16,8%), industria bunurilor de uz curent (+7,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,9%).

Comenzile noi din industrie au crescut cu 17,6%, datorita avansului din industria bunurilor intermediare (+24,2%), industria bunurilor de capital (+15,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,2%) si industria bunurilor de uz curent (+7,8%).

Declinul afacerilor din industria prelucratoare a dus la scaderea cifrei de afaceri din industrie in august.

In luna august, afacerile din industrie s-au diminuat cu 3,6% fata de luna anterioara, din cauza scaderii din industria prelucratoare (-3,9%), in vreme ce industria extractiva a crescut cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (-14,0%), industria energetica (-11,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,8%). Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+2,9%) si industria bunurilor de uz curent (+1,1%).

In ceea ce priveste comenzile noi, acestea s-au redus cu 0,6%, influentate de scaderile inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (-14,9%) si industria bunurilor de uz curent (-7,1%). In acelasi timp, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+1,1%) si industria bunurilor intermediare (+0,4%).

Sursa: HotNews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!