ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ministerul Dezvoltarii a descoperit nereguli la o treime din contractele finantate din fonduri europene prin Programul Operational Regional - Axa 2


 

Ministerul Dezvoltarii a descoperit nereguli la o treime din contractele finantate din fonduri europene prin Programul Operational Regional - Axa 2


(11.08.2011)

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a descoperit nereguli la o treime dintre cele 124 de contracte finantate din fonduri europene prin Programul Operational Regional - Axa 2, Reabilitare infrastructura regionala si locala de transport. Institutia a decis aplicarea unor corectii financiare la contractele gasite in neregula in valoare de 179 milioane de lei, respectiv 5,58% din totalul fondurilor europene accesate.

Auditul realizat de MDRT a vizat descoperirea unor nereguli in aplicarea legislatiei privind achizitiile publice. Printre neregulile gasite se numara:

La Consiliul Judetean Botosani, firma care a castigat licitatia nu a indeplinit toate conditiile mentionate in caietul de sarcini. S-au aplicat corectii financiare de 722 de mii de lei.

La CJ Braila, durata de executie a lucrarilor era de 180 de zile. Ulterior, Consiliul Judetean a acceptat ca lucrarea sa fie terminata in 530 de zile. S-au aplicat corectii financiare de apropape 2 milioane de lei.

CJ Teleorman a decis aplicarea procedurii restranse accelerate pentru contractarea de servicii in vederea realizarii unui drum judetean. Si in judetul Ilfov s-a aplicat aceeasi procedura.

In judetele Dolj, Olt, Craiova-Mizil, Consiliul Judetean a pus firmelor care participa la licitatie conditia ca statia de beton sa se afle la o distanta fixa fata de oras, ceea ce a defavorizat alte firme.

Corectiile financiare aplicate de minister nu vor mai fi suportate din fonduri europene, ci vor fi platite din bugetul local. Din cele 39 de contracte la care s-au gasit nereguli, la 6 s-a hotarat deja aplicarea corectiei financiare de 59 de milioane de lei,  pentru celelalte urmand ca decizia de aplicare a corectiilor sa se ia de catre unitatea de management a proiectului in urmatoarele saptamani.

Sursa: HotNews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!