ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Comisarul Hahn: ''Acum sau niciodata'' Romania trebuie sa cheltuiasca banii europeni din exercitiul 2007-2013


 

Comisarul Hahn: ''Acum sau niciodata'' Romania trebuie sa cheltuiasca banii europeni din exercitiul 2007-2013


(23.09.2011)

Pentru Romania se aplica melodia lui Elvis Presley - 'acum sau niciodata' ('it's now or never') in privinta folosirii banilor europeni disponibili in exercitiul financiar 2007-2013, a declarat, vineri, comisarul european Johannes Hahn, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, relateaza Agerpres.  

"Ca sa il citez pe Elvis, este 'acum sau niciodata' in termeni de recuperari si cred ca daca toata lumea incearca sa faca toate eforturile in 2012, e posibil si mai este o buna sansa pentru Romania de a folosi toti banii. Este totusi prea devreme acum pentru a avea o prognoza exacta daca vor fi folositi toti banii alocati sau vor fi si pierderi. (...) Trebuie sa avem grija sa folosim banii, Romania trebuie sa aiba grija nu numai sa faca contracte, sa distribuie fondurile, ci si sa implementeze. Anul 2012 trebuie sa fie anul crucial pentru implementare, altfel exista riscul de a pierde bani", a spus comisarul european, adaugand ca cei 20 de miliarde de euro fonduri structurale, plus contributia nationala la cofinantare de 5-6 miliarde de euro ar putea reprezenta un plus enorm pentru dezvoltarea economiei in urmatorii ani. 

El a mai folosit o expresie reprezentativa pentru situatia tarii noastre in privinta intarzierilor acumulate in folosirea banilor europeni, aratand ca ne aflam "nu in ultimele 5 minute, dar ultimele 5 secunde pana la ora intalnirii". 

Intrebat daca propunerea adresata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la sfarsitul anului trecut Romaniei de a infiinta Ministerul Afacerilor Europene a fost realizata suficient de repede, Hahn a spus ca "nu a fost cel mai rapid posibil", insa e constient ca "in politica lucrurile dureaza", iar cel mai important acum este ca institutia a fost infiintata. 

Sursa: EurActiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!