ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Fermierii primesc anul acesta subventii de peste 1,3 miliarde euro, pentru fiecare hectar fiind acordati 175 euro


 

Fermierii primesc anul acesta subventii de peste 1,3 miliarde euro, pentru fiecare hectar fiind acordati 175 euro


(05.10.2011)

Ministerul Agriculturii a stabilit nivelul subventiilor pe care statul roman le va acorda fermierilor aferent anului in curs, pe langa sprijinul acordat de UE. Bugetul de stat trebuie sa asigure plati complementare de aproape jumatate de milliard de euro. Subventia (europeana si nationala) acordata fermierilor va fi de 175 euro/ha, dar pentru tutun se va plati 726 euro/ha, iar pentru sfecla de zahar 337 euro/ha.

Prin proiectul de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul ministerului, se propune cuantumul platilor care se acorda pentru anul 2011 in sectorul vegetal, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, prin aplicarea urmatoarelor scheme: schema de plata unica pe suprafata, plati nationale directe complementare si schema de plata separata pentru zahar.

Sumele totale necesare aplicarii schemelor de plati directe sunt de 1,34 miliarde euro (5,8 miliarde lei), din care 882 milioane euro (3,8 miliarde lei) sprijin financiar aferent FEGA, alocat temporar de la bugetul de stat, si 459 milioane euro (2 miliarde lei) cofinantare publica de la bugetul de stat.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!