ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Leonard Orban: In absorbtia fondurilor UE nu se pot face progrese peste noapte


 

Leonard Orban: In absorbtia fondurilor UE nu se pot face progrese peste noapte


(20.09.2011)

Candidatul pentru functia de ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca in domeniul absorbtiei fondurilor europene este imposibil sa se obtina progrese peste noapte, adaugand nu si-a asumat angajamente foarte ambitioase pentru ca stie care este punctul de plecare.

El a facut aceste afirmatii dupa audierea si validarea sa pentru functia de ministru in cadrul comisiile parlamentare reunite, relateaza Mediafax.

Orban a mentionat ca pana la sfarsitul anului 2012 va trebui sa se ajunga la o rata de absorbtie pentru fondurile pentru politica de coeziune de minimum 20 la suta.

"Nu mi-am luat in nici un fel angajamentul ca nu vor fi dezangajate fonduri la sfarsitul anului 2012, pentru ca nu numai ca trebuie sa cheltuim 1,9 miliarde pana la sfarsitul anului viitor, dar trebuie ca pe fiecare program in parte sa atingem un anumit nivel si, asa cum arata situatia in momentul de fata, sunt anumite programe la care este aproape imposibil, daca nu imposibil, sa atingem acel nivel", a spus el.

Potrivit afirmatiilor sale, varful de sarcina este anul 2013, cand vor trebui cheltuiti cei mai multi bani europeni .

"Daca nu se iau masuri din acesta perioada, din aceste luni, practic va fi imposibil sa se cheltuiasca 6,7 miliarde de euro numai in ceea ce priveste fondurile alocate pentru politica de coeziune. Pana acum am cheltuit 716 milioane de euro. Deci, numai in 2013 va trebui sa cheltuim 6,7 miliarde de euro", a subliniat ministrul desemnat.

Sursa: EurActiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!