ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Leul se depreciaza. Cursul BNR a urcat la 4,2527 lei/euro


 

Leul se depreciaza. Cursul BNR a urcat la 4,2527 lei/euro


(25.07.2011)

Leul s-a depreciat in prima parte a sesiunii interbancare de luni, evolutie similara cu miscarea valutelor din regiune, astfel ca BNR a anuntat un curs de referinta cu 2,94 bani mai mare, de 4,2527 lei/euro.

Euro s-a depreciat luni puternic fata de francul elvetian, in conditiile in care jucatorii incearca sa-si reduca expunerea pe activele riscante din cauza temerilor privind intrarea SUA in incapacitate de plata pentru prima data in istorie si dupa ce Moody's a decis sa reduca ratingulul Greciei cu trei trepte, la "Ca".

Agentia de rating considera ca statul elen s-ar putea confrunta cu probleme serioase de solvabilitate pe termen mediu, in pofida pachetului de ajutor extern convenit saptamana trecuta de liderii europeni si de creditorii privati ai tarii.

Dobanzile afisate de bancile comerciale pentru plasamentele pe o zi au urcat la 4,14 - 4,64%, intrucat a inceput o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii cerute de BNR, dar si pentru ca unele companii au inceput sa isi plateasca impozitele si retrag din plasamentele in lei pe care le au la banci.

In acelasi timp, randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au crescut de la 4,29 - 3,79% la 4,23 - 4,73%.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!