ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Cum este vazuta economia din afara tarii si cum este resimtita de romani


 

Cum este vazuta economia din afara tarii si cum este resimtita de romani


(02.08.2011)

Agentia de rating Fitch plaseaza Romania pe radarul investitiilor sigure, Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a FMI, afirma ca activitatea economica se revigoreaza, iar PIB-ul ar putea sa creasca cu 1,5% in acest an, iar analistii bancilor incep sa revizuiasca in urcare estimarile de crestere economica din 2011.

Asa arata partea plina a paharului, un optimism care l-a determinat si pe presedintele Traian Basescu sa spuna, citand datele analistilor, ca Romania sta mult mai bine decat alte tari din Europa. De cealalta parte, in companiile romanesti care se lupta pentru fiecare leu cheltuit de romani situatia nu se mai vede la fel de roz, iar semnele de revenire intarzie sa apara. Vanzarile de masini nu-si revin, imobiliarele continua sa fie inghetate, in timp ce creditarea se rezuma mai mult la refinantari si la capital de lucru pentru companii. Cand isi revine consumul si cand va reveni apetitul de investitii al antreprenorilor romani? Cel mai devreme - in sase luni, dar cel mai sigur - din primavara.

Perceptia pietelor externe privind Romania s-a imbu­natatit continuu pe parcursul acestui an, avand in vedere semnalele de redresare a eco­nomiei, performanta expor­turilor, in­gus­tarea deficitului de cont curent si reducerea deficitului bugetar.
FMI si Comisia Europeana apre­ciaza ca procesul continuu de consoli­dare fiscala a imbunatatit credibilitatea Ro­maniei si a scazut costurile de finantare.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!