ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Boc: Proiectele UE vor fi finantate de la buget, iar contributia UE va fi recuperata dupa verificari


 

Boc: Proiectele UE vor fi finantate de la buget, iar contributia UE va fi recuperata dupa verificari


(22.07.2011)

Proiectele UE nu vor fi oprite, ci finantate in continuare de la bugetul de stat, urmand ca Guvernul sa trimita facturile aferente catre Comisia Europeana doar dupa verificari suplimentare efectuate de autoritatile romane, iar contributia europeana sa fie recuperata ulterior, a afirmat premierul Boc.

"Toate investitiile merg mai departe, nicio investitie nu se opreste in Romania, indiferent ca este pe bani bugetari sau pe fonduri europene, platile in acest moment se efectueaza de la bugetul de stat. Potrivit practicii europene, se trimit facturi la Bruxelles pentru a se recupera partea care reprezinta contributia Uniunii Europene. Noi mergem in continuare cu plata facturilor de la bugetul de stat si doar temporar si voluntar am decis, pana la verificari suplimentare, sa nu inaintam facturi la UE, pentru a evita riscul pierderii banilor europeni. Daca Uniunea Europeana, dupa ce am inaintat factura, vine si gaseste probleme la licitatii in Romania, pierdem banii. Daca noi corectam in tara inainte de a trimite factura, banii nu se pierd, raman in Romania si pot fi utilizati pentru alte proiecte", a aratat, joi, premierul, intr-o conferinta de presa citat de Mediafax.

El a precizat ca verificarile sunt efectuate de catre autoritatile de management in colaborare cu alte institutii ale statului.

Sursa: EurActiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!