ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Economisti: Criza din zona euro nu va afecta sara noastra. Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero


 

Economisti: Criza din zona euro nu va afecta sara noastra. Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero


(20.07.2011)

Conjunctura tensionata in care se afla statele din zona euro in prezent, din cauza conflictelor recente din Grecia, dar si a crizei datoriilor cu care se confrunta sari precum Italia, Irlanda, Portugalia sau SUA, determina institusiile financiare sa fie mai atente cu strategiile, respectiv cu cliensii pe care ii au pentru a preintampina un eventual esec bancar. 

Oficialii BNR sussin ca Romania nu are de ce sa se ingrijoreze cu privire la eventuale falimente bancare, nici macar in cazul institusiilor de credit cu capital grecesc.

"Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero. Rata de solvabilitate a bancilor cu capital grecesc, prezente in Romania este de aproximativ 15,7%, in timp ce o rata normala se situeaza intre 8 si 10%. Deci nu se poate pune problema ca aceste institusii financiare sa intre in faliment. Exte exclus asa ceva", a spus pentru incont.ro, purtatorul de cuvant al Bancii Nasionale Romane, Mugur Stet. 

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!