ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Elena Udrea: Este nevoie de proiecte pentru ca sudul litoralului sa redevina competitiv


 

Elena Udrea: Este nevoie de proiecte pentru ca sudul litoralului sa redevina competitiv


(15.07.2011)

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, afirma ca este nevoie de proiecte pentru ca sudul litoralului sa devina din nou competitiv si sa atraga cat mai multi turisti, propunandu-si pentru inceput ca aceasta parte a litoralului sa se ridice macar la nivelul anilor '90.

"Cred ca cel mai important este ca reusim sa facem investitii care sa foloseaca turismului romanesc. Din pacate, zona de sud a litoralului si astazi este subiect de critici pentru ca aici turismul a cazut mult in ultimii 20 de ani. Din pacate, pe sudul litoralului nu am reusit sa tinem pasul cu ceea ce s-a intamplat in statiunea Mamaia si desigur ca standardul nostru este mai ridicat si decat ceea ce se intampla in statiunea Mamaia. Noi ne-am dori ca turismul romanesc de litoral sa insemne mult mai mult, iar pe sud cred ca avem potentialul turistic de a dezvolta macar asa cum era la nivelul anilor '90. Pentru asta trebuie bani pentru investitii, dar in acelasi timp si proiecte", a afirmat Elena Udrea, joi, la Mangalia.

Ministrul a mai spus ca, pe langa investitiile in infrastructura, trebuie realizate si campanii de promovare pentru a atrage cat mai multi turisti.

"Turism fara investitii nu se poate, investitii in infratructura si in promovare. Pe langa investitiile in infrastructura, aveti nevoie de evenimente de promovare, actiuni de promovare, pentru ca orice produs, fie el si turistic sau si mai ales turistic, oricat de bun ar fi, daca nu este cunoscut, daca nu este vandut corect, sigur ca nu atrage doritori de a-l consuma. Inca mai credem in sansa litoralului romanesc, credem ca litoralul romanesc poata se redevina competitiv", a explicat ministrul Turismului.

Udrea a mai spus ca s-au depus foarte multe proiecte la MDR in ultima perioada si ca banii ministerului sunt pe terminate.

"Fondurile europene se dau in ordinea in care se depun proiectele. Deci, un proiect depus si daca este proiect bun primeste finantare inseamna ca o intarziere poate atrage riscul ca proiectul respectiv chiar bun fiind sa nu poata sa fie finantat pentru ca si banii europeni se termina, nu sunt nelimitati. In ceea ce priveste banii de la ministerul nostru, cam sunt pe terminate pentru ca toata lumea a inteles ca are oportunitatea de a atrage fonduri europene, ma refer la primarii si consilii judetene. Toti au inteles ca au sansa de a atrage fonduri europene pentru proiectele lor si toata lumea a depus proiecte. Asta e foarte bine, inseamna ca o sa avem pe ce cheltui banii. Sigur, ramane sa-i si cheltuim transparent si legal ca sa nu avem probleme cu Comisia Europeana", a mai mentionat Udrea.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!