ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Fitch a revizuit in sens pozitiv ratingul Romaniei, la "BBB-"


 

Fitch a revizuit in sens pozitiv ratingul Romaniei, la "BBB-"


(05.07.2011)

Fitch a imbunatatit ratingul Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la "BB+" la "BBB-", agentia de evaluare financiara anuntand ca imbunatatirea reflecta progresul Romaniei in recuperarea efectelor crizei financiare. Calificativul pentru creditele pe termen lung in lei a fost revizuit in sens pozitiv, de la "BBB-" la "BBB", iar ratingul pentru credite pe termen scurt de la "B" la "F3".

Perspectiva asociata ratingurilor pe termen lung este stabila.

In urma acestei actiuni, ratingul Romaniei a revenit in categoria "investment grade", recomandata pentru investitii.

Fitch arata ca redresarea economiei a avut loc la inceputul lui 2011, cu un avans la PIB in primul trimestru de 1,6% comparativ cu perioada similara a anului trecut, dupa una din cele mai lungi recesiuni din UE. Redresarea a fost sustinuta de cresterea puternica a exporturilor, in vreme ce contractia cererii interne a contribuit la reducerea deficitului de cont curent, de la 11,6% in 2008 la 4,2% in 2010.

Dupa imbunatatirea ratingului de catre Fitch, Standard & Poor's ramane singura mare agentie de evaluare financiara care evalueaza Romania in categoria nerecomandata investitiilor, cu "BB+". Romania a primit calificativul "Baa3" din partea Moody's, care se numara printre cele recomandate pentru investitii.

Sursa: HotNews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!