ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romania ocupa pozitia a sasea in UE dupa cresterea exporturilor in primele doua luni


 

Romania ocupa pozitia a sasea in UE dupa cresterea exporturilor in primele doua luni


(17.05.2011)

Exporturile Romaniei au inregistrat in ianuarie-februarie a sasea crestere din Uniunea Europeana (UE), de 42%, dupa ce livrarile la extern neajustate sezonier au urcat de la 4,9 miliarde de euro in primele doua luni ale anului trecut, la 6,9 miliarde de euro.

Bulgaria a avut cea mai mare crestere a exporturilor (59%), urmata de Lituania (51%), Malta (49%), Estonia si Letonia (ambele 45%), Romania (42%) si Grecia (39), potrivit datelor Eurostat.

Exporturile Germaniei au urcat cu 21%, cele ale Frantei cu 15%, iar ale Marii Britanii cu 26%.

In functie de majorarea neajustata sezonier a importurilor, Romania se situeaza pe pozitia a zecea in UE, cu o crestere de 25%, la egalitate cu Italia, Ungaria, Austria si Finlanda. Cel mai mare avans s-a inregistrat in Estonia (55%), urmata de Lituania (53%), respectiv Malta, Letonia si Bulgaria (fiecare cu 36%). Doar in Grecia importurile au scazut, cu 11%.

Germania, cea mai mare economie europeana, a consemnat o crestere de 24%, Marea Britanie cu 22%, iar Franta cu 23%.

Dupa deficitul comercial din primele doua luni, Romania ocupa pozitia a zecea, cu 600 milioane euro. In ianuarie-februarie anul trecut Romania a avut un deficit comercial de 1,1 miliarde de euro.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!