ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 11,5 milioane de euro pentru noi proiecte de mediu in Romania


 

11,5 milioane de euro pentru noi proiecte de mediu in Romania


(16.05.2011)

Comisia Europeana a lansat cererea anuala de propuneri de proiecte care urmeaza sa fie finantate in cadrul programului LIFE+, Fondul European pentru Mediu. Se primesc propuneri care se incadreaza intr-una dintre cele trei componente ale programului: natura si biodiversitate, politici si guvernare de mediu, informare si comunicare. Bugetul alocat Romaniei este de aproximativ 11,5 milioane de euro. Data limita pentru depunerea propunerilor este 15 iulie 2011.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului, pentru proiectele propuse in 2011, cel mai optimist termen la care acestea pot debuta este 1 iunie 2012, aspect de care se va tine cont cand va fi stabilit calendarul de implementare al propunerilor de proiecte.

Potentialii aplicanti ai proiectelor LIFE+ trebuie sa verifice complementaritatea actiunilor propuse cu actiunile celorlalte instrumente financiare comunitare.

Bugetul total pe care Comisia il pune la dispozitia statelor membre, in 2011,  prin acest program este de 267 milioane de euro, sub forma de cofinantare pentru acorduri de grant.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor si cel al Comisiei Europene.

Sursa: EurActiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!