ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Marile companii europene vor intra in 2011 cu lichiditati de aproape 700 de miliarde de dolari


 

Marile companii europene vor intra in 2011 cu lichiditati de aproape 700 de miliarde de dolari


(01.12.2010)

Marile companii europene vor intra in 2011 cu lichiditati de aproape 700 de miliarde de dolari, ceea ce va amplifica presiunile asupra directorilor sa faca achizitii, sa majoreze dividendele si sa rascumpere actiuni, transmite Bloomberg.

La sfarsitul lunii septembrie, 466 de mari companii europene aveau detineri totale de lichiditati de 691 miliarde de dolari, cu 16% mai mult fata de sfarsitul anului 2007, anul declansarii crizei financiare, potrivit datelor Bloomberg.

Nestle, care nu a raportat datele pentru trimestrul al treilea, detine 30 de miliarde de dolari.

Cele mai mari companii europene au restrans achizitiile si dividendele in acest an, intrucat criza datoriilor suverane a pus in pericol cresterea veniturilor si profiturilor.

Actionarii vor dori insa ca fondurile sa fie investite in 2011, pentru a stimula castigurile pe piata de capital care vor inregistra, in acest an, cea mai redusa crestere din ultimul deceniu.

Total, Siemens si Daimler sunt intre 12 companii care detin fiecare lichiditati de peste 10 miliarde de dolari, comparativ cu numai cinci companii in 2007.

Nestle, cea mai valoroasa companie din Europa, cu o capitalizare de piata de 193 miliarde de franci elvetieni (193 miliarde dolari), se afla pe primul loc, cu 30 de miliarde, dupa finalizarea vanzarii, pentru 28,3 miliarde de dolari, a participatiei majoritare detinute la compania Alcon.

 Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!