ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Isarescu: Bancile au o retea cu vanzători de credit de consum care nu stiu sa citeasca un bilant


 

Isarescu: Bancile au o retea cu vanzători de credit de consum care nu stiu sa citeasca un bilant


(30.11.2010)

"Bancile vor fi interesate (pentru co-finantare - n.r.), nu vorbesc pe baza de sperante, au lichiditate, n-au intr-adevar retea, nu mai este niciun secret, bancile n-au retea, s-au dezvoltat pe modelul de consum, si toata reteaua teritoriala e imbibata cu vanzatori de credit. Bancile, vreti nu vreti, sunt institutii care nu pot trai fara credit si fara profit", a spus Isarescu.

Oficialul BNR crede ca pe masura ce bancile vor constata ca populatia care se putea indatora s-a indatorat, iar aici cresterea va fi modesta, vor cauta alte nise, alte metode si directii, fiind doar o chestiune de timp.

"Rigiditatea bancilor este legata de faptul ca in teritoriu, daca le iei si le zgaltai bine nu stiu cati dintr-o sucursala stiu sa citeasca un bilant bancar, asta e problema. Iar la Institutul Bancar Roman nu vin sa puna mana pe carte, pentru ca e greu, sau pentru ca nu au dat bine cu capul de pamant. Dar vor veni. Mai devreme sau mai tarziu vor veni. Cu cat mai repede, cu atat mai bine", a adaugat Isarescu.

Sursa: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!