ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ministrii europeni de Finante au aprobat un ajutor financiar pentru Irlanda


 

Ministrii europeni de Finante au aprobat un ajutor financiar pentru Irlanda


(22.11.2010)

Ministrii europeni de Finante au aprobat duminica seara cu un plan de salvare pentru Irlanda, dupa ce guvernul irlandez a inceput sa discute la Dublin recomandarea de a solicita ajutor international, au declarat surse diplomatice pentru AFP. Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a subliniat ca se asteapta aceasta cerere din partea Irlandei, dar ca aprobarea nu se va face automat:"Trebuie evaluat daca nu este in joc stabilitatea zonei euro. Noi nu aparam doar un stat membru, ci moneda comuna".

Ajutorul va fi mai mic de 100 de miliarde, a declarat ministrul belgian de Finante.

Irlanda ar urma sa beneficieze de un plan de salvare in valoare de 120 de miliarde de euro, in schimbul majorarii taxelor si a cresterii participatiei statului in bancile irlandeze, relata duminica The Sunday Times.

Ministrii de Finante din G7 - cele mai bogate natiuni ale lumii - au sustinut si ei o teleconferinta duminica noaptea, pe tema crizei din Irlanda, dupa ce ce Dublinul a decis sa apeleze la un plan international de salvare.

Ministrul irlandez de Finante, Brian Lenihan, afirmase anterior ca va recomanda Cabinetului ca Dublinul sa aplice pentru un program de sprijin financiar din partea UE si a FMI.

Sursa: www.euractiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!