ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » LAFARGE SI STRABAG ISI VOR UNI OPERATIUNILE DIN SECTORUL CIMENTULUI IN MAI MULTE STATE EUROPENE


 

LAFARGE SI STRABAG ISI VOR UNI OPERATIUNILE DIN SECTORUL CIMENTULUI IN MAI MULTE STATE EUROPENE


(27.05.2010)

Producatorul francez de materiale de constructii Lafarge si grupul austriac de constructii Strabag isi vor uni, intr-o singura companie, operatiunile din domeniul cimentului din Austria, Cehia, Slovenia, Slovacia si Ungaria.

"Prin regruparea activitatilor din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Ungaria, cele doua companii anticipeaza sinergii semnificative in privinta consturilor si investitiilor. Lafarge va aduce fabricile de ciment din orasele austriece Mannersdorf si Retznei, fabrica Cízkovice din Cehia si Trbovlje, din Slovenia, in holding, in timp ce Strabag va contribui cu uzina pe care o construieste in orasul Pecs, din Ungaria", se arata intr-un comunicat al grupului francez.

Lafarge va detine 70% din noua companiei, denumita Lafarge Cement CE Holding, restul capitalului revenind Strabag. Holdingul va avea sediul central in Austria si o capacitate de productie anuala de 4,8 milioane de tone de ciment. Produsele companiei vor fi comercializate sub brandul Lafarge.

Strategie de reducere a datoriilor

Reunirea operatiunilor din domeniul cimentului va avea ca efect reducerea datoriilor Lafarge cu 77,5 milioane de euro, mentioneaza comunicatul.

"Afacerea ne ajuta sa ne asiguram cantitatea exacta de ciment de care avem nevoie pentru un an, de 1,5 milioane de tone, in chiar statele unde este nevoie. Intelegerea ne permite realizarea unor economii semnificative in aprovizionare si administrare si sa profitam de know-how-ul liderului mondial de pe piata cimentului", a afirmat Hans Peter Haselsteiner, directorul general al Strabag.

Lafarge Cement CE Holding va deveni operationala la inceputul anului viitor, daca primeste aprobarile autoritatilor din domeniul concurentei.

Lafarge este prezent pe piata romaneasca din 1997. Activitatile grupului in Romania au fost reorganizate in 2007 in trei divizii, Lafarge Ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips. Lafarge Agregate si Betoane (AGEM) este listata pe piata Rasdaq a bursei de la Bucuresti, principalul actionar fiind grupul Lafarge. Actionarul minoritar cu cea mai mare detinere este SIF Muntenia (SIF4).

Strabag controleaza in Romania mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.

SURSA: Mediafax

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!